Uwielbiam owsiankę! Mój synek również dlatego chciałam się z Wami podzielić naszymi ulubionymi przepisami.
I love oatmeal’s, my baby bodoes to! That is why I would love to share with you my favorite recipes.
Czekoladowa owsianka z masłem orzechowym / Chocolate oatmeal with peanut butter
Składniki:
- 200ml mleka,
- 5 łyżek płatków owsianych,
- łyżka masła orzechowego,
- łyżka kakao,
- łyżka syropu klonowego (lub innego słodzidła)
Wykonanie:
- Rozpuść masło, kakao i syrop w mleku, dodaj płatki owsiane i gotuj na wolnym ogniu około 5 minut.
- Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu aż płatki wchłoną wodę.
- Jedz na zimno lub ciepło!
Ingredients:
- 200ml of milk,
- 5 tablespoons of oats,
- 1 spoon of peanut butter,
- 1 spoon of cacao powder,
- 1 spoon maple syrup (or other sweeter)
Directions:
- Combine butter, cocoa powder and maple syrup in milk, add oats and cook slowly for about 5 minutes.
- For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water.
- Eat cold or warm!
Podwójnie kokosowa owsianka / Double coconut oatmeal
Składniki:
- 200ml mleka kokosowego,
- 5 łyżek płatków owsianych,
- łyżka wiórków kokosowych
Wykonanie:
- Wymieszaj mleko z wiórkami i płatkami owsianymi, gotuj na wolnym ogniu około 5 minut.
- Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu gdy płatki wchłoną wodę.
- Jedz na zimno lub ciepło!
Ingredients:
- 200ml of coconut milk,
- 5 tablespoons of oats,
- 1 spoon of coconut shrims
Directions:
- Combine milk, oats and coconut shrims.
- Cook slowly for about 5 minutes.
- For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water.
- Eat cold or warm!
Klasyczna owsianka z owocami / Traditional oatmeal with fresh fruits
Składniki:
- 200ml mleka,
- 5 łyżek płatków owsianych,
- łyżka syropu klonowego ulubione owoce, orzechy i pestki
Wykonanie:
- Wymieszaj mleko, płatki i syrop.
- Gotuj na wolnym ogniu około 5 minut.
- Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu gdy płatki wchłoną wodę.
- Przełóż do miseczki, dodaj orzechy i pestki a górę udekoruj owocami.
- Smacznego!
Ingredients:
- 200 ml milk,
- 5 tablespoons oats,
- 1 spoon maple syrup (or other sweeter), nuts, seeds and fruits of your choice
Directions:
- Combine milk, oats and maple syrup.
- Cook slowly for about 5 minutes.
- For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water.
- Add nuts and seeds, top with your favorite fruits.
- Taste best when it’s cold!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.