Yummy in my tummy – best OATMEALS

Uwielbiam owsiankę! Mój synek również dlatego chciałam się z Wami podzielić naszymi ulubionymi przepisami.

I love oatmeal’s, my baby bodoes to! That is why I would love to share with you my favorite recipes.

Czekoladowa owsianka z masłem orzechowym / Chocolate oatmeal with peanut butter

Składniki:

  • 200ml mleka,
  • 5 łyżek płatków owsianych,
  • łyżka masła orzechowego,
  • łyżka kakao,
  • łyżka syropu klonowego (lub innego słodzidła)

Wykonanie:

  • Rozpuść masło, kakao i syrop w mleku, dodaj płatki owsiane i gotuj na wolnym ogniu około 5 minut.
  • Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu aż płatki wchłoną wodę.
  • Jedz na zimno lub ciepło!

Ingredients:

  • 200ml of milk,
  • 5 tablespoons of oats,
  • 1 spoon of peanut butter,
  • 1 spoon of cacao powder,
  • 1 spoon maple syrup (or other sweeter)

Directions:

  • Combine butter, cocoa powder and maple syrup in milk, add oats and cook slowly for about 5 minutes.
  • For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water.
  • Eat cold or warm!

Podwójnie kokosowa owsianka / Double coconut oatmeal

Składniki:

  • 200ml mleka kokosowego,
  • 5 łyżek płatków owsianych,
  • łyżka wiórków kokosowych

Wykonanie:

  • Wymieszaj mleko z wiórkami i płatkami owsianymi, gotuj na wolnym ogniu około 5 minut.
  • Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu gdy płatki wchłoną wodę.
  • Jedz na zimno lub ciepło!

Ingredients:

  • 200ml of coconut milk,
  • 5 tablespoons of oats,
  • 1 spoon of coconut shrims

Directions:

  • Combine milk, oats and coconut shrims.
  • Cook slowly for about 5 minutes.
  • For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water.
  • Eat cold or warm!

Klasyczna owsianka z owocami / Traditional oatmeal with fresh fruits

Składniki:

  • 200ml mleka,
  • 5 łyżek płatków owsianych,
  • łyżka syropu klonowego ulubione owoce, orzechy i pestki

Wykonanie:

  • Wymieszaj mleko, płatki i syrop.
  • Gotuj na wolnym ogniu około 5 minut.
  • Dla uzyskania gęstej konsystencji zostaw pod przykryciem do momentu gdy płatki wchłoną wodę.
  • Przełóż do miseczki, dodaj orzechy i pestki a górę udekoruj owocami.
  • Smacznego!

Ingredients:

  • 200 ml milk,
  • 5 tablespoons oats,
  • 1 spoon maple syrup (or other sweeter), nuts, seeds and fruits of your choice

Directions:

  • Combine milk, oats and maple syrup.
  • Cook slowly for about 5 minutes.
  • For a thick consistency, leave covered until the oats absorb water.
  • Add nuts and seeds, top with your favorite fruits.
  • Taste best when it’s cold!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.